Har I styr på ringene?

Sponsoreret

Når to mennesker står overfor hinanden og siger ja til at indgå i et ægteskab, er ringene symbolet på det løfte. Der er mange forskellige traditioner, når det gælder forlovelses- og vielsesringe. Her kan du læse om nogle af dem og få et par råd med på vejen.

Traditionen tro

Skal vi følge den mest almindelige tradition her i Danmark, så gælder det, at begge parter får en forlovelsesring, som markerer løftet om et bryllup – vielsesringe kommer først på under selve bryllupsceremonien. Efter gamle skikke skal ringene være ens både i tykkelse, bredde, materiale og design. Forlovelsesringe sidder på venstre hånd, og vielsesringen sidder på højre. Mange vælger også at flytte forlovelsesringen fra venstre til højre, når de bliver gift.

En personlig vielsesring

Når det gælder ringe til brylluppet, så er der især mange kvinder, som i dag vælger en ring, der er unik og helt særlig. Det kan være valg af materialer, sten og design, som skiller sig ud fra den traditionelle brede, guldring uden sten. De glatte ringe har et smukt og meget klassisk udtryk, hvor vielsesringe med både sten og flere detaljer for mange er mere personlige. Begge dele finder du eksempelvis hos Guldcenter.dk – tag et kig på deres udvalg af klassiske og moderne vielsesringe. Mange vælger at gøre ringene helt særlige og personlige ved at indgravere både navne og dato i ringen.

Vælg den rette vielsesring

Er du og din kommende ægtefælle i tvivl om, hvilke ringe der er de rette for jer – uanset hvad traditionerne siger? Hos en guldsmed kan I få sparring og hjælp til at spore jer ind på, hvilke ringe der passer bedst til jer og jeres liv. Har I erhverv der kræver, at de kan holde til lidt af hvert, eller er udseendet det, der betyder mest? En guldsmed kan sammen med jer designe et sæt ringe, der passer perfekt – og ellers så findes der et enormt udvalg af smukke ringe, hvor I blot skal vælge den rigtige størrelse.

 

 

 

 

Skrevet af: Birgitte Fowler

Udgivet: 18 nov, 2020