Tawny, rosé eller Ruby – få styr på din portvin

Sponsoreret

Portvin har i høj grad fundet vejen frem til danskernes glas, det gælder ikke mindst tawny, som er en af de mange forskellige portvinstyper, du kan vælge mellem. 

 

De fleste mennesker, forbinder portvin med en sød drik, som mange serverer sammen med risalamanden juleaften. Men sådan er det bestemt ikke længere, for portvin er en drik som mange nyder, også selvom det ikke er sammen med søde ting, til højtidelige begivenheder. 

 

Tawny er en portvin, der er fremstillet på røde druer, nøjagtig ligesom typen Ruby. Den er primært lagret på mindre fade af egetræ, hvilket gør, at vinen iltes hurtigere, så den hurtigt kan blive klar til servering. Portvinen har en brunlig farve, og med sin søde smag af tørrede frugter, karamel, nødder, vanilje og figen, er den bestemt værd at prøve, hvis du ikke allerede har smagt den. 

 

Opskrift på en lækker portvins-cocktail

Vil du gerne nyde din portvin, på en anden måde end helt ren i glas, kan du prøve at lave en portvins-cocktail. Til det skal du bruge; portvin, tonic, en skive citron, og selvfølgelig godt med is. Sådan gør du: Hæld alle ingredienser op i et højt glas. Pres en smule citron ned i drikken, og dekorer glasset med en enkelt skive på glassets kant. 

 

Har du ikke allerede stiftet bekendtskab med portvin, så handler det bare om at komme i gang. For en portvin, er bestemt ikke kun en vin der bør nydes juleaften, den er nemlig også god til en aften, hvor du bare har lyst til at nyde et godt glas vin. 

 

Skrevet af: OqM7VE740P

Udgivet: 29 mar, 2022